Inloopspreekuur Poen en Papier

Hoe gaat het in zijn werk?

Wie hulp wil op gebied van post, geld, administratie of instanties kan zich op woensdagmorgen van 09:30 – 11:30 uur melden in de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 in Delft. In een eerste gesprek worden uw situatie en uw vragen besproken. Vervolgens worden mogelijke stappen en acties met u besproken die u ook deels thuis kunt uitvoeren. Meestal wordt ook een afspraak voor een volgend gesprek gemaakt.

Voor inlichtingen kunt u bellen naar 06 – 19 29 09 22 of mailen naar spreekuur@isofa.nl

Voor wie is Poen & Papier bedoeld?

  • Wie vragen heeft over post, geld, administratie of instanties.
  • Wie in de schulden dreigt te komen.
  • Wie schulden heeft, en hulp nodig heeft om er weer uit te komen.
  • Wie na een saneringstraject nog een tijdje begeleiding nodig heeft.

Wat gaat er nu gebeuren?

Een vrijwilliger neemt uw problemen niet over, maar gaat samen met u aan de slag om uw zaken weer in orde te krijgen. Samen sta je sterk is de gedachte. U moet dus bereid zijn om zelf aan de slag te gaan. Misschien hoeft u alleen maar te leren budgetteren, dus een goed plan maken voor uitgaven. En misschien is het goed om eens samen met de vrijwilliger na te denken hoe u met geld omgaat en waarom u dat zo doet. Een vrijwilliger neemt dus niet het werk over van de uitkeringsinstantie of een bureau voor schuldhulp. Ze zijn ook geen budgetbeheerder. Maar de vrijwilliger komt wel naast u staan om naar uw verhaal te luisteren, te ondersteunen, en aan te moedigen vol te houden. Na verloop van tijd zult u merken dat u veel meer van het leven kunt genieten als uw geldzaken op orde zijn!

Uitgangspunten

Vrijwilligers helpen graag andere mensen. Dat doen zij uit naastenliefde. U kunt overtuigd zijn van hun oprechtheid, eerlijkheid en vertrouwelijkheid. U hoeft ook niet bang te zijn dat een vrijwilliger beslissingen voor u neemt. Ze komen  naast u staan op basis van gelijkwaardigheid en zijn er om u te helpen. Niet meer en niet minder. Alle vrijwilligers worden begeleid door een coördinator.